Freelance/Contracts/ZZP

Wanneer een organisatie extra capaciteit, kennis of expertise zoekt en deze zoektocht geen resultaat oplevert komt het voor dat er gekozen wordt voor een freelance/contracts/ZZP oplossing

DIQQ is een jonge & hard groeiende onderneming die een nauwe samenwerking heeft, en onderhoud, met IT partner Sycade. Door deze intensieve samenwerking staat DIQQ zelf met 1 been in de IT en is zo altijd perfect op de hoogte van de laatste nieuwtjes, trends & ontwikkelingen binnen de IT.

Deze manier van werken heeft ertoe geleid dat wij, binnen Nederland, beschikken over 1 van de grootste netwerken op het gebied van, Freelance IT professionals. Deze IT professionals beschikbaar werken vaak exclusief met DIQQ.

Freelancer inhuren? De procedure;

 1. Kennismaking
  Wij vinden kennismaking de basis voor een goede en langdurige samenwerking. Wij zijn geïnteresseerd in wie jullie precies zijn en welke werkwijze jullie hanteren. Met deze informatie kunnen wij aan de slag en maken wij een op maat gesneden (voor) selectie van profielen.
 2. Opstellen profiel
  Scope is een van de belangrijkste begrippen uit het projectmanagement, en toch is het tevens een van de begrippen waar de meeste verwarring over bestaat. Lastig is ook dat er geen Nederlandse vertaling is die de lading helemaal dekt. Strekking, reikwijdte, bereik – het komt in de richting, maar het is te beperkt. In een notendop komt het er op neer dat de scope van een project bepaalt waar de grenzen liggen. Wat maakt nog deel uit van het project, en wat niet meer? De scope van een project kan op allerlei manieren gedefinieerd worden, maar wordt in de eerste plaats bepaald door wat uiteindelijk met het project bereikt moet worden. Kortom, er zal precies worden uitgevraagd aan welke competenties en kwaliteiten developer zal moeten voldoen.
 3. Voorselectie
  We starten een marketingcampagne specifiek voor de besproken openstaande vacature. Wat wij hiermee bedoelen is dat wij de aanvraag uitzetten op alle mogelijke manieren:

  1. Uitzetten in ons eigen netwerk (meer dan 10.000 IT professionals)
  2. Linkedin & Facebook campagne
  3. Jobboards zoals bijv. Freelance.nl, Monsterboard
  4. Overige methodes
 1. Selectie
  U krijgt uitgebreid de gelegenheid om de voorgestelde kandidaten te spreken en/of een test te laten maken. Dit kan bij jullie, maar ook bij ons op kantoor. Weet wel dat de kandidaten al technisch gescreend zijn door onze eigen inhouse IT specialisten. Toetsing van het sociale en communicatieve aspect komt voor rekening van een ervaren IT consultant.
 2. Free Working Interview
  Uiteraard kan het voorkomen dat spoed geboden is, ook hier heeft DIQQ een oplossing voor. Een Free Working Interview houdt in dat klant de, in zijn ogen, beste IT professional uitkiest op basis van zijn CV. De IT professional meldt zich, op afgesproken tijdstip, bij u op kantoor. Na een korte uitleg van de werkzaamheden zal de kandidaat van start gaan met zijn werkzaamheden. Voldoet de IT professional dan deze dag tevens gelden als eerste start dag van zijn project.
  Mochten u niet enthousiast zijn over de IT professional dan kunnen jullie contact opnemen met DIQQ waarop volgend een consultant van DIQQ de kandidaat zal berichten dat hij niet volstaat.
  Mocht IT professional niet volstaan dan, zoals de naam al aangeeft, zijn er voor u als klant geen kosten aan verbonden.
 3. Contract
  Wanneer u als klant en IT professional een samenwerking met elkaar willen aangaan zal er verder contact met een consultant van DIQQ volgen en het papierwerk in orde worden gemaakt.
 4. Juridische Kennis (Extra)
  Door nauwe banden met onze legal afdeling, beschikbaar voor alle juridische vragen die u heeft met betrekking tot, o.a.:

  1. Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (Wet DBA)
  2. Vragen met betrekking tot de (nieuwe) modelovereenkomsten
  3. Overige juridische vragen gerelateerd aan Freelance/Contracts/ZZP